Pennut:
Pennut kasvavat kotioloissa ihmisten ja muiden koiriemme välittömässä läheisyydessä. Pyrimme tarjoamaan pennuille mahdollisimman paljon turvallisia virikkeitä, "elämänkokemusta" ja sosiaalista kanssakäymistä ennen luovutusikää. Kun pennut ovat itse valmiita niille tarjotaan mahdollisuus tutustua ja elää normaalia kotikoiran elämää pentulaatikon ulkopuolella koiralaumassa.
Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 mutta mieluiten 12 viikon ikäisinä, säännöllisesti ohjeistuksen mukaan madotettuina, rekisteröityinä ja tunnistusmerkittyinä. Pennun mukana seuraa kirjalliset hoito-ohjeet ja muut oleelliset tarvikkeet sekä tietysti ruokaa johon pentu on tottunut. Kaikilla pennuilla (ja niiden omistajilla) on kasvattajan elinikäinen tuki matkassa.

Kiinnostuitko pennuista?
Etsimme pennuille aktiivisesti ulkoilevia koteja, joissa koira on ensisijaisesti perheenjäsen ja ystävä. Vasta sen jälkeen harrastuskaveri.  
Koska kaikkia koiria emme voi pitää kotona etsimme myös sijoituskoteja syntyville narttupennuille.

Siperianhuskyn kaunis ulkoinen olemus viehättää monia, kuitenkin myös sinisilmäisessä ja mustavalkoisessa siperianhuskyssä asuu se sama työkoira kuin kaikkien muidenkin värien sisällä. Mietithän siis tarkkaan ensin minkälaisen elämän voit tarjota tälle arktiselle rekikoiralle ja tutustu huolella rotuun. Muista myös että laumakoira tarvitsee seuraa ja yksinolo aikojen täytyy olla kohtuulliset. Siperianhuskystä ei yleensä ole myöskään perinteiseksi vapaana jolkottelevaksi "maatalon pihavahdiksi" tai "tallikoiraksi" se tarvitsee ympärilleen kunnolliset aidat ja riittävästi aktiviteettejä.
Muistathan kertoa pentuja koskevassa yhteydenotossasi ainakin harrastuksistasi, suunnitelmistasi koiran kanssa, sekä elinolosuhteistasi ja mahdollisesta koirakokemuksestasi. Huomioithan että emme myy koiria ainoastaan ulkotarhaan asumaan. Tarha sinänsä ei ole paha asia, mutta se ei saa olla koiran ainoa elinympäristö, jossa vain satunnaiset lenkit rikkovat arjen. Emme myöskään kasvata pentuja värin tai silmienvärin perusteella. Mielestämme väri on niitä aivan viimeisiä asioita, mitä siperianhuskyä hankkiessa tulisi ajatella. Tästä syystä emme myöskään myy koiria värin perusteella, vaan ensin on rotu kaikin puolin todettava sopivaksi ja yksilö tarpeisiin vastaavaksi.   

Kasvatuksesta:
Pentueita syntyy harvakseltaan, keskimäärin muutama pentue vuodessa. Kasvatamme koiria "omiin tarpeisiin" ja joka pentueesta on jäänytkin joku kotiin kasvaan.
Yhtään pentuetta meille ei synny vain pentujen takia, vaan takana on aina tarkkaan harkittu ja mietitty ajatus miksi juuri tämä yhdistelmä on toteutumassa.
Jokainen koira on yksilö omine heikkouksineen ja vahvuuksineen, kasvattamisen vaikein tehtävä onkin löytää toisilleen sopivat koirat yksilöitä kokonaisuudessaan arvioiden huomioiden koirien luonteen, käyttäytymisen, hermorakenteen, stressinsietokyvyn, terveyden, rakenteen, työskentely ominaisuudet, suvun, olemuksen... listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Seuraavat perusasiat täyttyvät kuitenkin jokaisen pentueen kohdalla.

  • Molemmat vanhemmat ovat silmätarkastettu
  • Nartut ovat yli 2 vuoden ikäisiä (ei pentuja pennuilla, emon tulee olla henkisesti valmis)
  • Vanhemmilla on tulos näyttelyistä.
  • Vanhemmat on mahdollisuuksien mukaan testattu valjakossa.
  • Vältän ehdottomasti korkeita sukusiitosasteita

Mihin pyrin?
Tavoitteeni on kasvattaa luonteeltaan tasapainoisia, reippaita, rohkeita, avoimia, iloisia, "huumorintajuisia" koiria, joiden terveys asiat on kunnossa. Rakenteeltaan tasapainoisia ja kauniita koiria, joita on ilo käyttää näyttelyissä ja valjakossa.
Koiria joilla on halu tehdä ja liikkua ja että koiralla ulkoinen muoto on tasapainossa pääkopan sisällön kanssa, sillä se on edellytyksenä kaikelle onnistuneelle harrastamiselle koirankanssa.