Arkisto

Uutisia & päivitykset 2010

Sivut eivät välttämättä toimi oikein internet explorer selaimella.
Suosittelemme käyttämään muita selaimia.

26.12.2010

"Kun taas saapuu hetki sininen"

Lisätty kuvia Vaniljan, Ysin ja Söpön gallerioihin

Messukeskuksen näyttelyn jälkeen  koiria vaivannut yskä alkaa olla pikku hiljaa ohi. Tänään vihdoin uskalsin valjastaa muutaman koiran ja lähteä kokeilemaan miltä urat tuntuvat muutaman viikon sairasloman jälkeen. Täysin "tukossahan" nuo olivat, mutta ehkä se siitä taas lähtee kulkemaan. Aika huvittavaa kun 15vetävän joukosta uskaltaa juuri ja juuri 5 koiraa poimia valjaisiin, loput saavat vielä viikon lepäillä.

(tämän päivityksen jälkeen ei ole enään yksikään koira köhinyt, itseasiassa viimeinenkin köhivä koira lopetti aattona.)

24.12.2010
Tontutko ne kurkkii Ikkunasta?

Hauskaa Joulua ja Vauhdikasta Uutta Vuotta 2011

8.11.2010
Lisätty tuloksia ja päivitetty koirien tietoja. Betsy asuu nykyään Vantaalla Kirsin ja Rikun & Winonan ja Odinin kanssa.

2.10.2010
Kuvia: Elli, Söpö, Musti, Vanilla
Pennut ovat jo jonkin aikaa juosseet valjakossa ja vaikka porukka onkin aikamoinen "lastentarha", niin ipanat ansaitsevat täyden kympin motivaatiosta. Vielä kun noihin saisi asennettua äänenvaimentimen jollain konstilla Laughing
Varsinkin vanha rouva Enya antaa selkeästi ymmärtää, ettei lastentarhan opettajan virka oikein sopisi arvon rouvalle. 2 valjakossa juokseminen ei sitten millään meinaa kelvata, sen verran päättäväisesti Enya on pyrkimässä aikuisten mukaan Smile


Musti ja Fuller lenkin jälkeen

14.8.2010

Söpö tietää, miten näyttelyssä otetaan rennosti :)
Lisätty kuvia: Söpö, Musti, Tux, Elli, Fuller's litter, Silver Select

25.7.2010
Kuvia: Elli, Söpö, Musti, Vanilla, Tux, Black, Prada

8.7.2010
Käärmeen puremaa ei meillä ole tähän mennessä nähty, mutta nyt on sekin koettu. Tiistaina kävimme eläinlääkärissä, Sergein poskeen ilmestyneen rajusti märkivän ihotulehduksen johdosta. Alkuun veikkailin että mökillä autuaasti kissanpaskassa pyörinyt ja lammessa lutrannut eläin oli saanut sopivan sopan aikaiseksi reteälle ihotulehdukselle, varsinkin kun siihen vielä lisää nämä helteet.
No ei muuta kun eläinlääkärille ja koska lääkäri halusi hiukan tarkemmin tutkia tilannetta, koira unten maille, jotta saadaan karvat ajeltua (Sergei ei edelleenkään ole kovin suuri eläinlääkärin ystävä) Ja sieltähän ne paljastuivat pari pientä reikää ihan vieri vieressä...  
Koirassa ei tosiaan mitään muuta oiretta kun pientä rapsuttelua ja ihotulehdus. Toisaalta aika tyypillistä Sergeitä, karu jätkä :)

5.7.2010 Sergei ja konekarhu
Forssan näyttelyn yhteydessä oli mahdollista testata koiraa konekarhulla. Sergeitä piti tietenkin päästä kokeilemaan :)
Sergeitä ei ole koskaan opetettu jäljelle, mutta karhun jälki kiinnosti ja se seurasi jälkeä karhun luokse. Tosin, kun se haistoi tuoreemmat jäljet se vaikutti hieman hermostuneelta ja oli sen oloinen, että oletteko varmoja että jatketaan...

Karhu löydetty, mikä ihme tuo on.....


Se liikkuu...

Yritähän käyttäytyä, ei tarvitse ainakaan tänne tulla...
Tiukka tuijotus :)

Kun karhu sitten ei liikkunut enempää, Sergei oli sitä mieltä, että ihan jees kun opit käyttäytymään ja pysyt aloillasi :) :)     (tiukka katse karhusta ei irronnut hetkeksikään). Karhulta lähdettiin ilman jälkipelejä, rennosti ja reippaasti.

Hauska kokemus. Sergei toimi järkevämmin kuin ennakkoon odotimme. Karhun löydyttyä se piti koko ajan tiukan kontaktin karhun toimintaan ja sopivan välin. Se ei väistänyt sitä mutta ei ollut tyhmän rohkeakaan. Koirasta näki että vastus oli vakavasti otettava, mutta koira silti toivotti nallelle hyvää matkaa huitsin Nevadaan... Sergei pysyi koko ajan tiukasti Jyrkin ja nallen välissä ja kun nalle oli paikallaan selkeästi pohti rauhallisesti ja kiinnostuneena tilannetta.

27.6.2010

Sergei, Musti, Söpö, Hunni, Vanilla, Enya, Black

Juhannus Vihdissä. Koirat ja ihmiset nauttivat täysillä luonnosta, ei liikennettä, ei ohikulkijoita... vaan hiljaisuutta, metsämaastoa ja omaa rauhaa :)
Tutulle hiekkatielle kun käännyttiin, niin alkoi tälläkin kertaa takakontista tuttu innokas elämöinti. On koirat hauskoja miten ne tietää ja tunnistaa paikat autonkin kyydistä :)


Black (Arctic Power Darkthing)

Enyalla oli rankka juhannus :) kuvassa Hunni,Enya,Black,Vanilla,Prada

17.6.2010
Paljon on taas ehtinyt tapahtua... Tuloksia on päivitetty aina silloin tällöin. Betsy on lähtenyt Kirsin ja Odinin luokse asumaan, toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin ja toivottavasti jatkossakin. Betsyn ja Pradan välit kiristyivät sen verran tiukoiksi, että näin on parasta.
Tux muutti porukkaan Etelä Afrikasta ja alku on sujunut oikein hyvin, Tux on ehtinyt käydä jo jonkin verran näyttelyissäkin aika kivalla aloituksella 2x Sert ja Cacib.
Eestissä Ysi yllätti ja kotiin tuomisina Sert ja uusi EST V CH. Ysi on jättänyt möröt taakseen ja on todella mukava ja energinen esitettävä :) Kauan se kesti, mutta kai se vaan on totta että jotkut aikuistuvat hitaasti. Ysiltä meni melkein 3 vuotta... Ei Ysi silti vielä kaikkien syliin tunge, mutta nykyään jo pilke silmäkulmassa hoidetaan näyttelyjutut.
Elita ja pennut kasvavat ja kaunistuvat. Elita on aloittanut näyttelyuransa oikein hienosti ja Musti 5kk on antanut jo ymmärtää että narun päässä on jälleen aito "Show" koira.
2009 näyttelytulokset julkaistiin Siperianhuskyseuran lehdessä ja odotetusti Prada piti ykköspaikkaa, tulihan Pradan kanssa kierrettyäkin 21 näyttelyä kotimaassa ja 5 ulkomailla vuoden aikana huh huh... Kun joka näyttely viikonlopulle vielä pesee koiran ja jokusen kerran välissäkin, niin ei mikään ihme että Prada on aina meidän lauman puhtain koira :)
Fullerille kertyi näyttelykäyntejä 18 Suomessa ja lisää ulkomailla. Listalla Fuller oli sijalla 2.
Betsy nousi listalla sijalle 9 vaikka oli vuoden aikana ilmoitettu vain 8 näyttelyyn Suomessa.

Päivitetty tuloksia ja kuvia. Uusia kuvia: Ruun, Sirun (Jack litter), Vanillan, Söpön ja Elitan gallerioissa

18.4.2010
Päivitetty koirien esittelyitä ja lisätty kuvia gallerioihin.

6.3.2010
Päivitetty: etusivu, pentuja, gallerioita

23.2.2010
silver_ja_jackN
Arctic Power Silver Select ja Gentleman Jack

Pentujen ja pentuja sivu päivitetty.

31.1.2010
Päivitetty tulokset. Molemmille pentueille uudet kuvat, kuvia Elitan, Uralin, pentujen ja yleinen gallerioihin.

23.1.2010
"Jack" pennut 3 viikkoa, uudet kuvat

19.1.2010
Webmaster Elita päivittää...
elli
Pennuille uudet kuvat. Elitan, Uralin, Blackin ja Fuller's pentueen gallerioissa uusia kuvia.

13.1.2010
Betsyn ja Fullerin pennuille kuvat ja nimet
IMG_3716N

2.1.2010
Pradan pennut: 3 narttua ja uros

24.12.2009

puhelin_145joulu

22.12.2009
Betsyn ja Fullerin pennut ottivat varaslähdön jouluun. 22.12 syntyi 4 pentua

Sisareni Sarah haki keväällä 09 Sisun lainaan Urhon kaveriksi, mutta kuinkas lopulta kävikään... Sain sitten loppujen lopuksi kuulla että Sisu voi tulla meille välillä Urhon kanssa hoitoon Laughing
Sisu on nykyään yhteisomistuksessa ja asuu pääasiallisesti Sarahin ja Urhon luona

19.12.2009
Muutama kuva lisää gallerioihin Elita, Kingis, Siperia, Fuller, pentue 20.3.09 ja yleinen

22.10.2009
Paljon on ehtinyt tapahtumaan viimeaikoina. Jämin treenileiri oli ja meni, jälleen hauska reissu koirien kanssa. Kiitos kaikille mukana olleille.

Sergei sai viikko takaperin vatsalaukunkiertymän, ei muuta kun nopeasti ekk:lle ja yö menikin sitten unettomasti ja koira eläinsairaalassa... Varoitteluista huolimatta (Sergei oli niin kipeä ettei illalla jaksanut kenellekkään räyhätä) lääkärit olivat sitä mieltä että vasta seuraavana päivänä iltapäivästä saa koiran hakea kotiin. Puoli 8 aikaan aamusta kuitenkin soi puhelin, että tulkaa nopeasti hakemaan se pois, kukaan ei uskalla koskea siihen ja kaveri on riisunut omatoimisesti kuonokopan, kaulurin ja kanyylit. Kivi vierähti sydämeltä koiruus taitaa olla jälleen kunnossa :) No aika tokkurainen ja kipeä koira kotiin tuli, mutta taisi Sergei tehdä taas muutamaan ihmiseen lähtemättömän vaikutuksen, vaikka meidän mielestämme koiruus käyttäytyi normaalia kiltimmin :) Toipuminen on onneksi sujunut hyvin ja ainakin koira on jo mielestään hyvin terve.

Pentusuunnitelmatkin alkavat pikkuhiljaa käymään toteen, jos kaikki sujuu hyvin Betsyn pentuja odotetaan syntyväksi jouluaattona.

Ensilumi tuli ja meni, uusia kuvia Siperian ja Elitan gallerioissa.

IMG_2834N

17.10.2009
Uusia kuvia, Kingis, Siperia, Ural. Elitalle avattu oma sivu.

9.9.2009
Näyttelyitä, mökkeilyä ja treenejä. Niiden parissa vierähti viikonloppu.
BlackN
Black vauhdissa mökillä

Päivitetty, Betsyn galleria ja pentusuunnitelmat

14.8.2009
Treenikausi on nyt sitten aloitettu ja Blackin vaatimuksesta. Koko kesä on tehty kaikkea muuta ja koirat ovat olleet tyytyväisiä. Black taisi kuitenkin päättää että lomat on ohi ja nyt on "akka" saatava liikkeelle. Jo reilun viikon on porukassa ollut ihan erilainen täpinä päällä ja muut ovat purkaneet sitä hurjaan leikkimiseen. Black sen sijaan on keskittynyt minun vainoamiseen, se kulkee perässä ja poraa katsettaan minuun, kun sitten käännyn ja katson niin vaativaa tuijotusta silmiin seuraa muutama leikillinen haukahdus. No työ palkittiin ja yöllä käytiin ajamassa, tänä aamuna Blackin naamalla oli kovin rento ja onnellinen hymy Laughing
Myös muu porukka oli taas innoissaan ja Black ei ole ainoa hymyilevä koira tässä taloudessa....
Flash pääsi valjaisiin ensimmäistä kertaa, ihan hyvin meni. Toki menossa oli mukana tottumattomuuden tuomaa höntyilyä, mutta liina tiukalla koko ajan.

27.7.2009
Viikonloppu Vihdissä lomalla. Koirat olivat todella innoissaan taas tutussa paikassa. Metsämaasto innosti koko porukan vähän "sinkoilemaan" ja myös laiduntamaan heinää... Urhokin käväisi sisaruksiaan morjestamassa.
Sunnuntaina kävimme tuomarinkylässä näyttelyssä, Prada ROP, tulokset päivitetty
Siperia on ihan lomalla:

Kuvia lisätty Fullerin, Enyan, Hunnin ja Pradan gallerioihin

24.7.2009
Polaris kävi Siperian kanssa leikkimässä. Pojasta on kasvanut oikein komea jätkä ja poseerauskin sujuu. Ehdin nappaamaan 6 kuvaa ja jo tuli täysosuma Cool

20.7.2009
Oulun näyttelyn tulokset päivitetty

7.7.2009
Uralille ja Siperialle uudet kuvat, Keväällä saapunut Flash on vihdoinkin saanut oman sivun.

30.6.2009
Lisätty linkki

25.6.2009
Juhannus oli ja meni rauhallisesti 32 koiran, Kirsin ja Karin sekä Millan ja Pasin seurassa.
Hauskaa oli, kiitos kaikille vieraille.  Jussi

18.6.2009
Pientä viilausta pitkin sivuja.

23.5.2009
Rauman tulokset päivitetty.

22.5.2009
Uusia kuvia pennuista ja viikonlopun tulokset päivitetty
Pennut ja Sergei

4.5.2009
Uusia kuvia pentujen ja Uralin galleriaan. Mattoja pestessä tuli pyykättyä myös muutama koira, oman osansa saivat pennut, Hunni ja Sergei. Pennut suhtautuivat pesuun reippaasti ja rauhallisesti.
Pentuja näkee kamerasta kaikkein parhaiten iltasella, päivällä ipanat ei juurikaan laatikossa viihdy.Sergei

21.4.2009
Uusia kuvia pentujen galleriaan. Ipanat on myös saaneet nimet.

19.4.2009
Pennuilla uudet kuvat.
Pennut ovat tutustuneet laatikon/pentuhuoneen ympäröivään maailmaan ja kas kummaa maailma vetää puoleensa enemmän... Pentuhuoneessa riiviöt viettävät yönsä ja osan päivästäkin, mutta totuttuun tapaan  ipanoiden elämää ei oikein voi enää tuijottaa koko päivää Laughing

13.4.2009
Fuller on taas kotona, Kävimme Millan kanssa hakemassa poitsun Tukholmasta ja samalla käytiin näyttelyssä. (Tuloksia päivitetty). Muutama kuva lisätty Betsyn ja Pradan sivulle/gallerioihin.

10.4.2009
Pennut täyttivät 3 viikkoa, uusia kuvia ipanoista pentueen omalla sivulla ja galleriassa.

28.3.2009
Jälleen uusia kuvia gallerioissa (Prada, Betsy, Black, Ural, Kingis )
Pentusuunnitelmat sivua päivitetty

25.3.2009

Sisu nautiskelee keväästä Cool
Gallerioissa uusia kuvia (yleinen, Kingis, Prada, Hippi, Ysi)

24.3.2009
Pennuille viriteltiin oma nettikamera. Käy katsomassa pentulaatikon tapahtumia TÄÄLTÄ

20.3.2009
Hunnin pennut syntyivät yöllä, mamma ja ipanat voivat hyvin. Muutama hätäinen kuva pentujen omalla sivulla. >pentueet > 20.3
Lisää kuvia hiukan myöhemmin

28.2.2009
Tulossivua päivitetty ahkerammin, kuin uutisia

17.2.2009
Uusia kuvia Pradan, Hipin, Enyan, Betsyn, Fullerin, Kingiksen ja Sergein gallerioissa sekä yleisessä galleriassa

12.2.2009
Kausalan kuulumisia pitkästä aikaa...
Sadekelit sotkivat ajokelit ja pakkanen päälle viimeisteli rekireitit koiria rikkovaan kuntoon, viikonloppuna taidetaankin lähteä hiukan merta edemmäs kalaan :)   (tai siten käydään vähän hiihtoreitillä pyörahtämässä)
Fuller oli Jounin ja Marjutin luona ruotsin maalla eilen käynyt lonkka ja kyynärkuvissa ja tulokset olivat kuten odotimme, lonkat erinomaiset eikä kyynärpäissäkään mitään huomauttamisen varaa.
Ensi viikolla Hunni käy ultrassa ja sitten tiedetään hiukan tarkemmin mitä penturintamalle kuuluu. Veikkaisin kuitenkin että pentuja on tulossa Laughing

19.1.2009
Hunni on käynyt onnistuneesti kyläilemässä Uhkun luona ja pentuja toivotaan syntyvän viikon 12 loppupuolella

31.12.2008

Iloista Uutta Vuotta 2009


Vanhaa vuotta ja alkavaa uutta juhlistettiin tietysti koiria ajamalla, upeassa auringonpaisteessa ja lentävän herkullisessa rekikelissä.

30.12.2008
Uusia kuvia Betsyn, Uralin ja Fullerin gallerioissa sekä Fullerin sivulla

24.12.2008
Hauskaa joulua Smile
Kaunis valkoinen aatto suosi koirien kuvaamista, joten galleriassa uusia kuvia. Käy katsomassa Uralin, Hunnin, Sisun, Pradan, Betsyn ja Fullerille kuvat

19.12.2008
Viime aikoina on pitänyt kiirettä koirien kanssa Messukeskuksen näyttelyviikonloppu oli kovin koiratäyteistä. Ensin lauantaina Kingis kisasi Hetan kanssa junnuissa. Illalla haimme kentältä Fullerin ja sunnuntaina sitten itse näyttelyyn Paradan kanssa.

Kotona lauma on ottanut uudet tulokkaat mukavasti vastaan. Arki alkaa pikkuhiljaa sujua ja ja kumpainenkin on jo päässyt kokeilemaan rekikoiran hommia. Fullerille ja Betsylle lisätty kuvat ja omat sivut. Myös Uralille uusi kuva

6.12.2008
Kävimme Ohkolassa, sikalan linnanjuhlissa

5.12.2008
Uutiset alkavat kertymään nyt tänne ja tuloksille on oma paikkansa.
Lähiaikoina tulossa paljon päivityksiä.