Arkisto

Niki, Ambar

Niki

  • Uros
  • 26.7.1993-28.4.2008
  • 1X SERT 
  • Luonnetesti +2 / 190 pistettä

Niki herra oli suuri persoona. Älykäs, kekseliäs jopa pirullinen koko ikänsä. Nikillä oli aina pilkettä silmäkulmassa ja omat jutut mielessä. Niki luki meitä ihmisiä, kuin avointa kirjaa ja oli siksi aina haastava  koulutettava.

Niki oli sitä sarjaa jonka kanssa tehtiin kaikki mahdolliset ensimmäisen koiran kasvatus virheet. Valjaissa  mottona oli että mennään minne herra haluaa, ja muut tottelee vaikka takaparista.
Niki on aina tiennyt mitä odotetaan, mutta tehnyt aina omat ratkaisunsa.  Kaikki ihmiset Nixu kääri tassunsa ympärille, ei tarvinnut olla edes koirista pitävä ihminen kun hetken päästä huomasi olevansa Niki ihminen...
Ovien avaamisen ja sulkemiseen erikoistunut Niki oli myös remontoimisen ystävä, aiheuttaen reippaasti harmaita hiuksia omistajilleen. Ovista kulkeminen ja halutessaan niiden sulkeminen on varmasti yksi parhaiten Nikin taipumuksista monellekin mieleen jäänyt asia. Nikillä oli myös kellon ja pilkun tarkka päivä ohjelma, josta ei ollut kenelläkään varaa poiketa, tai välittömästi oli palautetta tiedossa. Ruoka oli tultava totuttuun aikaan, tai sitten herra otti itse. Lenkille oli lähdettävä oikeaan aikaan, tai muuten esimerkiksi ovesta saattoi puuttua lauta... Jos kotiin ei tultu normaaliin aikaan, niin kyllä koko naapurusto tiesi että jossain on hylätty koira :) Toisaalta mikäli kaikki meni Nikin päiväjärjestyksen mukaan ei helpompaa ja vaivattomampaa koiraa ollut olemassakaan.  Iän myötä nuoruuden särmät hiukan tasoittuivat ja sekuntit pudotettiin kellosta pois.
Voimakas, tasapainoinen ja älykäs laumanjohtaja piti porukan kurissa oikeudenmukaisella otteella ja omalla olemuksellaan. Niki oli loistava pentujen tuki ja opettaja laumassa elämisen pelisääntöihin. Vanhemmiten vanhus sai elää rauhassa kunnioitettuna etuoikeutettua elämää, nuorten sitä juurikaan kyseenalaistamatta.

Niki sai sairaskohtauksen (todennäköisesti voimakkaan aivoverenkierto tms. häiriön) joka jätti pysyvät jäljet. Muuta vaihtoehtoa ei ollut ja muutaman päivän kuluttua Niki nukkui pois rauhallisesti ja  mielellään, väsyneesti huokaisten.

NIKI koiranetissä

Niki